10 motive pentru a iubi băile cu microciment

Știți deja că este foarte rezistent, este ușor de instalat și, de asemenea, este foarte ușor de curățat. Microcimentul este un material care vă va oferi rezultate foarte bune oriunde, dar mai ales pe pereți, tavane sau podele de baie. Astăzi vă prezentam toate avantajele pe care le oferă și tot ce trebuie să știți înainte de a vă decide asupra acestuia.

# 1. Pentru baza sa bună

Poate că nu știți, dar microcimentul este de fapt un amestec din alte materiale cu o aderență mare. Cimenturi de înaltă performanță, fibre sau agregate selectate. Acest lucru face ca „aderența” sa să fie excelentă, chiar și pe suprafețe unde există deja alte acoperiri (practic toate, cu excepția parchetului ). Dacă ceea ce te oprește atunci când vine vorba de renovarea băii,este deranjul care se produce prin îndepărtarea resturilor de gresie si faianta, ești norocos, deoarece poate fi aplicat direct peste gresia si faianta existenta .

# 2. Pentru versatilitatea sa

Microcimentul poate imita un efect stucat care are un efect mat sau lucios. Dacă aveți în vedere un finisaj pe care l-ați văzut în reviste sau pe blogurile preferate, trebuie doar să îl arătați unui bun profesionist și vor putea să-l lase exact la fel. Microcimentul acceptă o mulțime de culori și efecte (de exemplu, bronz, oțel, finisaj din aluminiu), total netede sau chiar aspre. De exemplu, în InnovaDecor dispunem de un catalog de peste 40 de nuanțe.Aspectul său va fi întotdeauna acel aspect „umbros” care îl caracterizează.

# 3. Datorită grosimii sale minime

Aspectul său robust vă poate face să credeți că este un material foarte gros, dar nimic adevarat! De fapt, grosimea sa nu depășește 2-3 mm. Din acest motiv, este unul dintre cele mai înfloritoare materiale din zilele noastre, acoperind pereții, tavanele, podelele, scările etc … În băi, acest lucru este deosebit de important, deoarece acestea sunt de obicei zone mici. De asemenea, având un finisaj uniform, va părea estetic mult mai mare!

acoperire cu microciment in bai

# 4. Datorită rezistenței sale ridicate la umiditate

Deoarece este un material impermeabil, poate fi aplicat pe orice suprafață netedă sau poroasă. Știați că puteți acoperi chiar și zona de duș? Acum ai opțiunea unui finisaj antiderapant, perfect pentru cei care, pe lângă pereți, vor să acopere podele in zone umede. Ca și în cazul piscinelor, atunci când vine vorba de zone complet expuse la umiditate, se aplică un tratament antifungic. Așa eliminăm această posibilă neplăcere de mucegai!

# 5. Pentru că se instalează în timp record

Tocmai pentru că este un material foarte rezistent și durabil, este esențial ca aplicația să fie efectuată de un bun profesionist, InnovaDecor asigură că formează profesioniști de ani de zile pentru a îndeplini această sarcină. Poate părea o sarcină simplă, dar să fie foarte clar că respectarea sa bună depinde în principal de aplicarea corectă a acesteia. Procesul începe cu curățarea suprafeței unde trebuie așezată. Ulterior, se aplică rășini aderente, înainte de cele 3/4 straturi de microciment. În cele din urmă, sunt date straturile finale de finisare cu un ultim efect de lac mat,satinat sau lucios. Un bun profesionist vă va garanta un finisaj impecabil, în medie 6/7 zile. Mult mai puțin decât o renovare convențională.

Distribuie această pagină, alege-ți platforma!

# 6. Pentru că nu te va costa bani să-l întreții

La fel de ușor ca și curățarea cu detergent neutru și o cârpă. Ocazional, puțină ceară va face bine suprafetei(exceptând zona băilor), dar nimic prea complicat de altfel. Dacă produsul a fost instalat corect, nu vă va oferi niciun lucru suplimentar pentru a păstra aspectul nou. Cu atât mai mult știind că, neprezentând rosturi, nu va trebui să depuneți eforturi pentru a curăța temutele „linii de faianță sau gresie”.

# 7. Pentru prețul său

În general, depinde de starea bazei pe care o aplicați și de metrii pe care doriți să-i acoperiți. Dar ținând cont de dimensiunea medie a unei băi standard, vă putem asigura că este mai ieftină decât acoperirea pereților cu alte materiale.

# 8. Pentru că este extrem de atractiv

Probabil de aceea vă gândiți să îl adăugați la baie. Finisajele sale multiple și cât de bine se coordonează cu alte materiale, cum ar fi lemnul, marmura sau inoxul, îl fac ideal pentru cele mai moderne băi. Același lucru este util pentru proiectele noi ca și pentru renovările parțiale ale băilor vechi. Este o modalitate excelentă de a oferi oricărei băi un aspect nou inovator.

# 9. Pentru că poți proiecta întreaga baie cu el

Unul dintre marile avantaje ale acestui material este că, pe lângă faptul că este folosit pentru a acoperi alte suprafețe, îl puteți folosi și pentru a vă acoperi baia. De la mobilier la cazi, pereți despărțitori, chiuvete etc … Cel din fotografie este un bun exemplu în acest sens. Priviți, cu excepția cristalului pliant și a robinetelor, orice altceva este microciment. Și i se potrivește atât de bine!

baie integrala cu microciment

# 10. Pentru că este o acoperire perfectă pentru a realiza o baie de revistă!

Fie că acoperiți doar un perete sau întreaga baie cu el, microcimentul va crea senzația unei acoperiri goale pe care puteți lucra pentru a crea un spațiu unic. Folosiți lemnul, metalul sau verdele plantelor pentru a da căldură unui material care în sine pare rece, dar combinat cu altele, creează medii extrem de personale. Nu ratați ocazia de a transforma baia în ceva mai mult decât o zonă de toaletă. De ce să nu devina micul tău spa?

Distribuie această pagină, alege-ți platforma!